Skip to content

Nieuwe grafmonumenten

Met zorg gemaakt

Bij het uitzoeken en samenstellen van een nieuwe grafsteen gaan we met grote zorg te werk. Wij weten hoe emotioneel en belangrijk dit proces kan zijn. Daarom nemen wij alle tijd om u goed te helpen tot de juiste keuze te komen.

Wij nemen alle zorgen uit handen, u hoeft alleen maar te kiezen.

Het aanbieden van grafmonumenten is een beroep waarbij inlevingsvermogen en aanvoelen wat een klant wil van het grootste belang zijn. Wij zijn er voor onze klanten, nemen hen alle zorgen uit handen. Het enige wat u hoef te doen is het uitkiezen. En ook daarin adviseren wij. Dat adviseren gebeurt op basis van vele jaren ervaring.

U kunt direct ons aanbod in de online webshop bekijken, bij ons langskomen in de showroom of contact met ons opnemen.

Vakmanschap en ervaring

In onze werkplaats aan de Houstraat 1 in Meerkerk is onze werkplaats gelegen. Wij beschikken over de kennis en de apparatuur om volledig maatwerk te kunnen leveren.

Wij kunnen alles in eigen huis op maat maken.

Rick Miali

Het laseren besteden we op dit moment nog uit. Hiervoor hoeft u zelf uiteraard niets te regelen. Wij nemen namelijk alle zorg uit handen. Het enige wat u hoeft te doen is het maken van een keuze, wij doen de rest!

Het samenstellen van een passend monument

Bij het samenstellen van een monument komt veel kijken. Wat voor letterplaat wordt het? Welk materiaal spreek u het meest aan? Met of zonder dekplaat? Welk lettertype past bij uw wensen?

In onze assortiment grafmonumenten vind een aantal standaard modellen, die gemakkelijk te combineren zijn. Doormiddel van de offerte knop kunt u onze laten weten welke onderdelen van welke monumenten uw aanspreken en wij maken daaruit een passende offerte. Het kan echter ook zijn dat een van onze standaard modellen u gelijk aanspreekt, in dat geval kunnen wij direct een offerte maken gebaseerd op dat model.

Letterplaat

De letterplaat is het staande gedeelte van de meeste monumenten. In de meeste gevallen zal hier de tekst opkomen. Het is het onderdeel van het monument dat het meest veelzijdig is. Binnen ons assortiment maken wij onderscheid tussen zes standaard modellen; Golf, Toog, Napoleon, Triple, Duits en Punt. Naast deze veel voorkomende modellen, zijn er echter talloze andere opties die u ook vind in ons assortiment. Heeft u vragen of specifieke eigen vormen, dan is dat uiteraard mogelijk.

Dekplaat

Een dekplaat is een fraaie afwerking van een monument. Als u geen wensen heeft voor het aanbrengen van beplanting of het toevoegen van grind, is een dekplaat een uitstekende toevoeging aan een monument. Het voordeel van dekplaat is dat deze erg onderhoudsvriendelijk is. De dekplaten worden geleverd in het zelfde graniet als de rest van het monument waardoor het eenvoudig schoon te houden is. Het kan echter zijn dat u toch opzoek ben naar een meer open structuur. Dan is het mogelijk om tuinaarde of grind te gebruiken tussen de banden. Zie hiervoor ons assortiment grind onder toebehoren.

Materiaal

Tegenwoordig bestaan de meeste monumenten uit granietachtige soorten. Deze steensoorten zijn glad te polijsten waardoor ze jarenlang blijven glimmen en goed schoon te maken zijn. Een granietachtige bestaat uit drie mineralen; Kwarts, Mica’s en Veldspaten. De verhoudingen tussen deze elementen kan sterk verschillen per soort. Hierdoor ontstaan er verschillende structuren, vormen en patronen in granietachtige. Dit verschil kan zelfs al optreden binnen een granietsoort die onder dezelfde noemer geschaard wordt. Daarom is mogelijk dat er zelf al veel natuurlijk variatie bestaan binnen een soort. Bij al onze producten staat vermeld om welke steensoort het gaat. Mocht u vragen hebben over het materiaal, dan beantwoorden wij deze graag.

Lettertype

De variatie aan lettertypen is enorm. Elk lettertype is al snel uniek door de manier waarop elke letter individueel wordt weergeven. In onze galerij vind u daarom een kleine selectie van de meest gangbare lettertypen op monumenten. Deze variëren van strak tot speelse fonts. Mocht u zelf een lettertypen al in gedachten hebben is dat mogelijk.

Wilt u liever even bellen?

Wij zijn direct bereikbaar op 0183 - 216 315 ..

..of laat een terugbelverzoek achter.

We bellen u zo snel mogelijk terug.